Η Άρτα αλλάΖει. Περήφανοι για τον τόπο μας!
Περιοδεία Χρ. Τσιρογιάννη σε Γραμμενίτσα και Βλαχέρνα

Περιοδεία Χρ. Τσιρογιάννη σε Γραμμενίτσα και Βλαχέρνα

Σε Γραμμενίτσα και Βλαχέρνα περιόδευσε χθες ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού  συναντήθηκαν με κατοίκους των περιοχών, με τους οποίους συζήτησαν για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή κατά την τρέχουσα θητεία, αλλά και για τα όσα προγραμματίζονται.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με τους κατοίκους να ευχαριστούν τη Δημοτική Αρχή για τις παρεμβάσεις στις περιοχές τους. Σε Γραμμενίτσα και Βλαχέρνα, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει παρεμβάσεις στην καθημερινότητα και έχουν εκτελεστεί και προγραμματίζονται μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις οδών, εργασίες καθαρισμού, χαλικοστρώσεις, κοπές υψίκορμων δέντρων, κοπές βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις, έργα ύδρευσης και άρδευσης, συντηρήσεις και βελτιώσεις πλατειών, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, εκσυγχρονισμός και βελτίωση αγροτικών ιατρείων κ.α.

Αναλυτικότερα, στη Γραμμενίτσα

 

Στη Βλαχέρνα:

Σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρει: «Σε Γραμμενίτσα και Βλαχέρνα έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα υποδομής, όπως με τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και στις δύο περιοχές, καθώς και με έργα ύδρευσης, αλλά και καθημερινότητας και ασφάλειας των μετακινήσεων, όπως με την ολοκλήρωση του έργου της εξόδου της Γραμμενίτσας προς τον παράδρομο της Ιόνιας Οδού και με τη διαπλάτυνση του δρόμου  που οδηγεί στην πόλη της Άρτας. Πρόκειται, άλλωστε, για έργα που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια και η δική μας Δημοτική Αρχή τα υλοποίησε. Είμαστε χαρούμενοι για αυτές τις παρεμβάσεις, αλλά και για τη συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και την κοινωνία. Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αναδείξουμε τις περιοχές αυτές ως έναν προορισμό αθλητικών γεγονότων τόσο με την επαναλειτουργία της πίστας μοτοκρός, όσο και με την δημιουργία Σκοπευτηρίου στην περιοχή. Πρόκειται για δύο ενέργειες που θα συμβάλλουν συνολικά στην άνθηση του αθλητικού τουρισμού στην Άρτα και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και καθιστούν, φυσικά, στο επίκεντρο τις περιοχές Γραμμενίτσας και Βλαχέρνας».