Η Άρτα αλλάΖει. Περήφανοι για τον τόπο μας!
Σε Ανέζα και Καλογερικό ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης

Σε Ανέζα και Καλογερικό ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης

Σε Ανέζα και Καλογερικό βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» μαζί με υποψηφίους του συνδυασμού  συναντήθηκαν με κατοίκους των παραπάνω περιοχών.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, ενώ τονίστηκαν τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή κατά την τρέχουσα θητεία, αλλά και για τα όσα προγραμματίζονται, με τους κατοίκους να ευχαριστούν τη Δημοτική Αρχή για τις παρεμβάσεις στις περιοχές τους. Στις δύο αυτές περιοχές, μέχρι σήμερα, έχουν γίνει παρεμβάσεις στην καθημερινότητα και έχουν εκτελεστεί και προγραμματίζονται μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις οδών, εργασίες καθαρισμού, χαλικοστρώσεις, κοπές υψίκορμων δέντρων, κοπές βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις, έργα ύδρευσης και άρδευσης, συντηρήσεις και βελτιώσεις πλατειών, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, εκσυγχρονισμός και βελτίωση αγροτικών ιατρείων κ.α.

Αναλυτικότερα, στην Ανέζα:

Στο Καλογερικό:

Σε δήλωσή του ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρει:  «Ανέζα και Καλογερικό αποτελούν δύο σημαντικές τοπικές κοινότητες, στις οποίες έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα υποδομών και κυρίως στις ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ένα έργο με συνολικό μήκος σε όλο το Δήμο 50 χιλιομέτρων. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε σημαντικά το έργο των ανθρώπων του μόχθου, διευκολύνοντας την καθημερινή μετακίνησή τους προς τις μονάδες τους και να ενισχύσουμε έτσι την παραγωγή τους και την αγροτική μας οικονομία. Παράλληλα και στις δυο περιοχές ολοκληρώνονται τα έργα αποχετευτικών δικτύων που υλοποιούνται μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΔΕΥΑ Άρτας. Πρόκειται για έργα σημαντικά, για τα οποία όμως μετά και από αίτημα των τοπικών προέδρων επείγει η άμεση ολοκλήρωσή τους και η αποκατάσταση του οδοστρώματος, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων. Αντίστοιχο αίτημα έχει εκφράσει ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Τέλος, έχουμε δώσει βαρύτητα στις σχολικές υποδομές, αλλά και στις αθλητικές ανακαινίζοντας το Κλειστό Γυμναστήριο στην Ανέζα, το οποίο πλέον φιλοξενεί ομάδες, αθλητές αλλά και μεμονωμένους πολίτες».